Selamat Datang di Bali!

De Arend is geland. Ik herhaal, de Arend is geland.

Arend’s koffer daarentegen..

Eigenlijk waren we gedoemd vanaf het moment dat we het vliegveld van Bali op liepen en Sanne vrolijk uitriep dat ‘alles wat fout kon gaan goed was gegaan’.

Daar stonden we dan, na ruim 24 uur reizen. Op het vliegveld op Bali, bij de vermiste bagage balie. Hier moest Arend, die opeens voor onbepaalde tijd op zijn handbagage mocht leven, een formulier invullen in de hoop dat zijn koffer nog gevonden en nagestuurd kon worden. Zijn wensen werden verhoord en de koffer is uiteindelijk (nadat wij het vliegveld al verlaten hadden, natuurlijk) terechtgekomen. Met een beetje geluk kan zijn koffer, met daarin het materiaal voor onze eerste Engels lessen, morgen al worden afgeleverd.

Het volgende geluk dat ons overkwam was het feit dat onze chauffeur, Wayan, als een typische Balinees ‘iets later’ was. Dit resulteerde in een wachten op een buitenlands vliegveld en uiteindelijk in een zoektocht waarbij wij met onze loodzware rugzakken en twee koffers van 30kg het halve vliegveld over konden rennen. Op zich een prima workout, maar niet echt een aanrader als je een lange en dikke joggingbroek draagt en het buiten nog altijd 30 graden is.

Maar hoe is Indonesië nou? Hoe is Bali? Wij zouden het moeten weten, aangezien wij toch al enkele uren geleden geland zijn. Toch denk ik dat geen van ons een echt antwoord kan geven op die vraag, afgezien van ‘het is anders’. Want het is ook anders. Je merkt het niet alleen aan de grote dingen (want hey, ze spreken hier Indonesisch, die hadden we niet zien aankomen!), maar vooral aan de kleine dingetjes. De chille ‘doe maar rustig aan joh’ houding van Wayan, een typische Balinees. Het feit dat het buiten donker is als je om 18:45 het vliegveld uit komt gelopen. Maar niet alleen dat, maar ook het feit dat het écht pikkedonker is rond deze tijd. Waarom? Bali heeft geen straatverlichting zoals wij die kennen. Zelfs in Denpasar, hoofdstad van Bali, is de enige verlichting die die in winkels hangt. Overal rijden motors en scooters, zonder zich iets aan te trekken van de auto’s die ook niet heel veel zin hebben om voorrang te geven. Bali is druk, veel drukker dan ik van tevoren had verwacht. Maar ergens heeft het wel wat gezelligs.

Of wij ons nou écht beseffen dat we in Bali zijn aangekomen? Dat we vanaf nu drie weken lang met z’n drieën op zijn gescheept en de komende weken hard zullen moeten werken? Geen idee. Misschien niet. Ik moet toegeven dat de Nederlandse regenbui die ons begroette toen wij onze eerste blik op Bali wierpen hier niet heel erg in mee heeft geholpen. Maar dat besef komt vanzelf wel, waarschijnlijk wanneer we morgenochtend aan ons ontbijt van witte rijst met kip zitten (Heeeerlijk..).

Om de cultuurschok enigszins te verkleinen hebben we vandaag maar voorzichtig aan gedaan en onze dag afgesloten met een bestelling bij Domino Pizza’s. Wat zijn we toch verstandige en vooruitziende mensen.

Groetjes Arend, Sanne en Sterre

2 gedachtes over “Selamat Datang di Bali!

 1. Lieve Baligangers,

  Selamat Datang di Eindhoven! Wat een mooi verhaal, vast en zeker vaak mooie punten voor opstellen en verslagen gehaald???

  Jullie zien wel: het leven gaat niet over rozen. Grappig, dat jullie verbaasd waren dat op Bali Indonesisch gesproken wordt. Je dacht zeker, dat je wel met Engels uit de voeten zou kunnen. (Waarom denken jullie dat je Engelse les moet gaan geven???) Morgen (bij jullie is het al maandag en jullie zijn vast al aan het werk, geen last van jetlag?) begint het echte werk. Zijn de memory-kaartjes op tijd gearriveerd? Veel succes en werk-ze! Hebben jullie wel overal WiFi?

  Groetjes,

  Eugène en Hennie van Reisen

  Hennie van Reisen-Kouwenhoven Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijn dat jullie goed zijn aangekomen!! Ga er lekker tegen aan met elkaar en heeeeel veeeel plezier de komende weken.
  Heel veel liefs van Albert Jan, Nicolette, Aniek en Meike

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s