Over Youth4Youth

Sinds de zomer van 2010 biedt de stichting Youth4Youth Cartouche hulp aan de jeugd in derdewereldlanden en een prachtige ervaring aan de jeugd in ons eigen land.

Het doel van Y4Y is niet alleen het verbeteren van het welzijn van kinderen in ontwikkelingslanden, maar is ook vooral gericht op de rol van de deelnemers die zich voor Youth4Youth inzetten hierin. Daarom vertrekken de deelnemers in de zomer zelf naar het ontwikkelingsland waar ze het hele jaar geld voor hebben ingezameld, om hier zelf ontwikkelingshulp te bieden, les te geven en het door hen opgehaalde bedrag te overhandigen. Het is daarmee een initiatief voor jongeren (in ontwikkelingslanden) door jongeren (Cartouche-leden).

Alle deelnemers dienen 17 jaar te zijn op 1 juni in de zomer van uitzending.

Ze gaan dan in kleine groepjes van 3 tot 8 kinderen voor ongeveer 3 weken naar het buitenland. Daar werken ze vervolgens actief mee aan vrijwilligersprojecten.

De afgelopen jaren zijn deelnemers naar diverse projecten geweest in de Filippijnen, Ghana, Tanzania, Gambia, Indonesie (Java) en Sri Lanka (Klik hier voor meer informatie over deze projecten) . Dit jaar zullen de deelnemers zich inzetten voor projecten in Indonesië (Bali en Java) en Uganda. Op deze site kunt u meer lezen over de projecten van 2017 en de voortgang van de deelnemers hierin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s