Net als de locals..

IMG_0034

Gewoon doen wat de locals doen. Dat is wat wij voor de reis van iedereen te horen kregen. Dat is dan ook precies wat wij dachten, toen wij vanmiddag bij een rijstveld aankwamen. Gewoon doen wat Wayan doet.

En dus gingen alle slippers uit, waarna wij op blote voeten verder gingen over de modderige dunne paadjes langs de modderpoelen waarin rijst later herplant zou worden. Eerlijk gezegd ben ik nog steeds verbaasd dat er niemand in is gevallen..

Vervolgens mochten we, tot grote blijdschap van ons drieën en grote verbazing van de Balinezen, helpen met het oogsten van de rijstplantjes en het herplanten hiervan in een ander vlak. Hierbij stonden we tot onze knieën in de modder, bos met rijstplantjes in de ene hand en drie losse rijstplantjes in de ander; je mocht er namelijk maar drie bij elkaar planten. Gedurende dit alles zaten wij natuurlijk in doodsangst, want stel je voor dat wij hun oogst zouden verpesten.. Zij leven hiervan!

Volgens de omstanders (en dat waren er flink wat, want wanneer zien zij nou blanke toeristen die vrijwillig helpen met het herplanten van rijst? Dat is tenslotte de allerlaagste baan die je maar kan hebben op Bali..) hadden we het prima gedaan, dus we hopen op het beste.

Nadat wij bij Wayan’s huis onze modderige kleding (want werkelijk overal zat modder!) hadden vervangen voor zwemkleding en surfplanken hadden opgehaald, vertrokken wij naar het strand, waar wij de rest van de namiddag hebben gesurft. Hoewel de één hier wat beter in was dan de ander (Sterre heeft voornamelijk heel veel zeewater gehapt), hebben we het onwijs naar onze zin gehad deze eerste echte dag op Bali. Vanavond gaan we vroeg naar bed, zodat we er morgen weer bijtijds uit kunnen. Morgen beginnen we tenslotte pas echt met werken. Zo moeten we morgen flink inkopen doen voor ons project, waarna we op weg gaan naar de Organic Farm. Aangezien we hier geen of vrijwel geen internet zullen hebben, zullen we minder vaak updates kunnen plaatsen op de blog of op onze facebookpagina. Toch zullen we proberen om zo vaak mogelijk iets van ons te laten horen wanneer we hier mogelijkheid toe hebben. Tot snel!

Groetjes Arend, Sanne en Sterre

IMG_0035

Een gedachte over “Net als de locals..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s