Goodbye, Bali

Afscheid nemen is nooit makkelijk. Het is altijd moeilijk om iemand gedag te zeggen, je om te draaien en weg te lopen, niet wetende wanneer je diegene weer terug zal zien. Wanneer je twee prachtige weken hebt doorgebracht met een paar van de meest geweldige mensen die je ooit hebt ontmoet en afscheid moet nemen, wetende dat het zomaar jaren kan duren totdat je elkaar weer ziet, is afscheid nemen haast onmogelijk.

Inmiddels is het alweer een week geleden dat wij Munduk Lumbang en onze geweldige Balinese familie achter ons lieten en is het zelfs al tijd om Seseh te verlaten. Één week later en we missen hen nu al..

Vandaag is officieel onze laatste dag als Youth4Youth kandidaten en laten wij ons project en drie prachtige weken achter ons. Vandaag om 19:00 uur vertrekt het vliegtuig naar Nederland, wat betekent dat ons avontuur er bijna op zit. Zijn we er klaar mee? Nooit. Zijn we er klaar voor om een stapje terug te doen en trots te zijn op wat wij gedaan hebben? Absoluut.

De afgelopen drie weken hebben wij hard gewerkt, met een doel in onze ogen: iets kunnen betekenen voor de Balinese jeugd. Het was niet altijd makkelijk, maar het was een doel dat haalbaar was en in onze ogen ook gehaald is. We hebben lesgegeven, prullenbakken geplaatst, geverfd en gevuld. We hebben spelletjes gespeeld, prijzen uitgedeeld en kinderen gelukkig gemaakt. We hebben vrienden voor het leven gemaakt en we zullen altijd met een warm hart blijven terug denken aan onze Balinese familie.

Afgelopen week hebben wij in Seseh gezeten, aangezien ook dit kustdorpje onderdeel van ons project was. We hebben hier lesgegeven, meerdere malen de stoelendans gespeeld, prullenbakken geplaatst en deze gebruikt om onze eigen footprint achter te laten; de Nederlandse vlag.

Ook zijn we naar Lembongan geweest, een eiland in de buurt van het Balinese Sanur. Hier hebben wij gesnorkeld tussen de koralen en de vissen (doodeng!), hebben we kunnen genieten van de mooie natuur en ons mateloos kunnen ergeren aan de Chinese toeristen, zoals iedere normale Nederlandse toerist. Het voelde goed om even een Nederlander te zijn in plaats van één van de locals; beide zijn prachtige ervaringen en het zou zonde zijn geweest om er één te missen.

Een geslaagde reis loopt ten einde, tot zowel onze trots als ons verdriet. Trots op wat we bereikt hebben en verdrietig om te vertrekken. Één ding is zeker: Bali heeft een bijzondere plaats in ons hart gekregen.

image.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s