De Bali Belly slaat toe..

image.jpeg

Toen ik besloot om een blog bij te houden over onze reis, besloot ik dat ik het volledige verhaal wilde vertellen. Een reis als dit is namelijk een prachtig avontuur waar je altijd trots op zal blijven en wat je nooit zal vergeten. Je leert de meest bijzondere mensen kennen en je ervaart de meest bijzondere dingen. In zekere geven wij niet alleen drie weken les in Munduk Lumbang, maar leven wij hier ook drie weken lang. Zonder enige twijfel zijn wij in de gemeenschap opgenomen en worden wij uitgenodigd voor plaatselijke ceremonies, waardoor wij meemaken wat je als toerist nooit mee zou maken. Onze reis is dan ook ontzettend bijzonder en een van de mooiste ervaringen die we ooit mee zullen maken. Toch is het me gelukt om één reden te vinden om nog eens te overwegen om niet het vliegtuig naar Bali te nemen: Bali Belly.

Misschien heb je er wel eens eerder van gehoord, maar voor zij die zich nu afvragen wat ‘Bali Belly’ precies inhoudt; buikpijn. Heel veel buikpijn. Aangezien je lichaam niet gewend is aan de Balinese temperaturen, bacteriën en het Balinese eten komt het wel eens voor dat je hier ziek van wordt.

Toen Arend vorige week wakker werd met het gevreesde Bali Belly, was dat voor onze groep nogal een gemis. Wij moesten namelijk elke dag zowel naar de les als terug van de les zwaar beladen met schriften, stiften, 10 laptops en ander lesmateriaal van ons huisje naar de school lopen. Dit is een stuk minder leuk als je opeens met zijn tweeën bent en nog een stuk minder leuk als de zieke degene is die normaal gesproken het meeste gewicht kan dragen. Gelukkig waren de kids er voor ons om ons te helpen met dragen, waardoor Arend uiteindelijk toch nog de enige was die écht zielig was..

Zoals altijd wanneer je op vakantie bent en als er iemand ziek wordt, komt er dan dat moment waarop je jezelf toelaat om te denken: ‘Arme Arend.. Maar wat ben ik blij dat ik niet ziek ben geworden..’

En dan slaat de karma toe.

Vier dagen lang heb ik met enorme buikpijn rondgelopen. Het nare aan Bali Belly is dat oprecht alles pijn doet. Je hebt pijn wanneer je je omdraait in je slaap, waardoor op bed liggen niet echt een optie is (niet dat je dat wilt, je bent tenslotte op Bali!). Aan de andere kant doet lopen ook ontzettend veel pijn, waardoor gewoon meedoen met het programma ook niet echt te doen is. Je hebt wel gewoon honger en krijgt dus ook te maken met een hongerig gevoel als je niet eet, maar als je wel eet neemt de buikpijn alleen maar toe. Al met al zorgt Bali Belly ervoor dat je moe en lamlendig bent en je niet weet wat je met jezelf aan moet.

Deels daarom is de blog de afgelopen week enigszins verwaarloosd. Daarnaast speelden ook het beperkte internet en het gebrek aan tijd hierin een grote rol. Nu de buikpijn is weggezakt, we weer meer tijd en normaal wifi hebben, zal ik mijn best doen om zo snel mogelijk meer updates te plaatsen en jullie te vertellen over alles wat wij de afgelopen week hebben gedaan en beleefd. Want Bali Belly terzijde, zijn wij er nog steeds van overtuigd dat wij ons in een paradijs bevinden..

2 gedachtes over “De Bali Belly slaat toe..

 1. Hallo Arend, Sanne en Sterre,

  Ja, dat dacht ik al, toen jullie berichten uitbleven…. Aan onze patiënten gaven wij altijd de volgende raad mee als ze naar voedselonveilige landen gingen: Geen sla of slaatjes of rauwkost eten Geen los water drinken, alleen maar flessenwater drinken Geen schepijs aan stalletjes kopen. Maar ja…ik denk, dat dat in jullie situatie niet zo makkelijk te realiseren is.

  Ik hoop, dat iedereen inmiddels weer genezen is en dat jullie fijn verder kunnen werken aan jullie projecten.

  Lieve groet,

  Hennie van Reisen

  Hennie van Reisen-Kouwenhoven Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s