De Balinese inbreker

(Vrijdag 15 juli)

Sinds wij op Bali zijn, zijn wij al op verschillende manieren wakker geworden. In Seseh werden wij (naar ons idee) midden in de nacht gewekt door extreem enge muziek met keelklanken als gezang, die rechtstreeks uit een horrorfilm leek te komen. Achteraf bleek het de muziek uit de tempel om de hoek te zijn, waar ze net aan het ochtendgebed waren begonnen – wisten wij veel!

Ook bij ons verblijf bij de Organic Farm, op Ibu Wayan’s family compound, zijn we al op vreemde manieren gewekt. Zo worden we elke ochtend om 5 uur wakker omdat de 60 hanen van Ibu Wayan’s man dat dan zijn (hanengevechten zijn best wel een ding in dit dorp). Hierna draaien we ons altijd weer om een slapen we gelukkig weer verder. Drie nachten geleden werden we echter op een wel heel erg vreemde manier gewekt: een inbreker in onze hut!

Nadat Sterre middenin de nacht wakker was geworden, kwam ze tot de ontdekking dat er in het tweepersoonsbed niet twee maar drie aan het slapen waren. Omdat het pikkedonker was kon ze niet zien WAT er op het voeteneinde lag te slapen, maar het voelde verdacht veel als een hond. Uit angst bleef ze onder de dekens en deed ze die nacht (bijna) geen oog meer dicht. De volgende ochtend was de indringer weg, maar de voordeur stond nog open..

De anderen werden ingelicht (met de open deur als enige bewijs dat het geen droom was) en de volgende avond bleven Sanne en Sterre (Arend slaapt in een andere kamer) wachten tot de indringer weer zou komen. Dat deed hij.

Het begon met het geluid van de deurklink die naar beneden werd geduwd. Na het horen hiervan zaten beiden vol spanning op de rand van het bed te wachten, met een zaklamp in de aanslag, en enkele minuten later kon een luid ‘HET IS EEN KAT!’ over de hele family compound worden gehoord. Oeps.

Uiteindelijk is het gelukt om de boosaardige indringer weg te jagen, maar dat weerhield Ibu Wayan’s kat (want dat bleek hij te zijn) er niet van om de avond daarna terug te komen, net als de avond daarna. Ook vanavond is hij weer een verwachte gast. Misschien toch maar eens de voordeur op slot doen als we aan het slapen zijn..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s