Onze eerste werkdag op Java

Zondagochtend om 4 uur zijn wij aangekomen na een lange vlucht en ook een hele lange autoreis, dankzij de vele files op de weg. Snel gingen we ons bed in, om de volgende dag nog een beetje fris te kunnen verschijnen bij ons eerste bezoek aan de school. Na een leuke kennismaking en een rondleiding in en om het schooltje wisten wij dat er heel wat te klussen zou zijn in de eerste week. Wij gaan namelijk 1 week klussen en daarna 2 volle weken les geven en sporten. Na dit bezoek gingen we op weg naar de money changer om ons projectgeld te wisselen. We kwamen 3 kilo zwaarder weer naar buiten, aangezien 1 euro gelijk is aan 15.000 ruppiah. Hierna gingen we voor de lunch lokale lekkernijen proeven met Ingrid.
‘S middags gingen we nog boodschappen doen en een ontdekkingstochtje maken door de buurt. ‘S avonds heerlijk gedineerd en daarna snel ons bed ingedoken om een beetje bij te komen.

Dinsdagochtend vroeg opgestaan met een heerlijk pannenkoekontbijtje om daarna meteen inkopen te gaan doen voor het klussen. We gingen naar de toko besi om alles in te slaan: dweilen, kranen, verf, kwasten, schuurpapier, schoonmaakmiddel, tape en nog veel meer. Na een beetje flirten kregen we ook nog korting en heerlijke gebakken banaan. Daarna konden we op naar het schooltje om hard aan het werk te gaan. Ondanks dat het vakantie is waren er toch aardig wat kinderen aanwezig, die ook graag de handen uit de mouwen wilden steken. Ze hielpen ons met schuren, schoonmaken en dansten gezellig mee op onze deuntjes. Door het vele schuren was iedereen blauw van de verf en trokken we nog meer bekijks op straat dan gister.
We zijn tevreden over onze eerste klusdag en hebben zin om morgen weer aan de slag te gaan!

Wij proberen deze blog zo veel mogelijk bij te houden maar wij posten in iedergeval elke dag een update op onze facebook: Y4Y Lembang 2017 dus neem ook zeker daar even een kijkje!😜

XOXO Team Java

Een gedachte over “Onze eerste werkdag op Java

 1. Lieve Youth4Youth-ers,

  Bedankt voor jullie bericht en de mooie foto’s. Nou, er is werk aan de winkel, dat is wel duidelijk. Gelukkig zagen wij, dat jullie mondmaskers dragen, want: denk aan de schimmels! De muren zien er nogal schimmelig uit, dat zal wel komen door het tropische vochtige klimaat. Kunnen jullie allemaal goed tegen de warmte? We hopen het. Wat leuk, dat de kinderen kwamen kijken en helpen!

  Veel succes, maak er maar wat moois van!

  Lieve groet,

  Eugène en Hennie van Reisen

  Hennie van Reisen-Kouwenhoven Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s