De o zo bekende laatste-dag-voor-vertrek-stress slaat weer toe..

‘Oh wat schattig.. jullie proberen het spel alvast uit?’ Lachte mijn vader toen hij deze middag thuiskwam van zijn werk en in zijn studeerkamer drie tieners aantrof, omgeven door zowel affe als niet-affe memory kaarten. Na ruim vier uur lang aan het knippen en lamineren te zijn geweest had geen van ons echt zin om daar antwoord op te geven en veel meer dan een rollen van onze ogen en een haast onverstaanbare ‘hoi’ kon er dan ook niet vanaf. Misschien maar beter voor ons allemaal; hoe leg je in godsnaam uit dat je al voor de zesde keer de kaarten opnieuw moet tellen omdat je continue het overzicht verliest?
Ugh
Vele uren van hard werk en nog veel meer frustraties verder (wie had ooit gedacht dat ‘even’ een aantal memoryspellen maken zoveel tijd en moeite zou kosten?), maar uiteindelijk is het ons gelukt: dieren, vormen, fruit en kleuren.. voor ieder van deze onderwerpen hebben we memoryspellen gemaakt, waardoor wij de kids op een makkelijke en vooral leuke manier Engels kunnen leren.
Memoryspellen? Check. Dat is weer iets wat we kunnen afvinken van het lijstje ‘redenen om te stressen’. Mooi, want hiervan hebben we er gelukkig genoeg. Volgende punt op de agenda? Koffers inpakken. Want wanneer kan je dit het beste doen..? Precies! De avond van tevoren. Alsof onze arme ouders nog niet genoeg redenen hadden om zich zorgen te maken over hun kinderen die zich vanaf morgen aan de andere kant van de wereld bevinden..
Ik moet toegeven dat ik even in de lach schoot toen ik mijn eigen koffer nogmaals checkte om zeker te weten dat ik niks vergat; Twee pakken ontbijtkoek, check. Barbiepop, jawel. Een stapel Cartouche-tenues, gewoon voor het geval dat.. En natuurlijk 60 gelijnde schoolschriften – je zou maar zonder zitten!
Alle laatste-dag-voor-vertrek-hectiek terzijde, wij hebben er ontzettend veel zin in. Wat deze reis ons ook gaat brengen, wij zijn er helemaal klaar voor. Kom maar op met dat avontuur!
Groetjes Arend, Sanne en Sterre

2 gedachtes over “De o zo bekende laatste-dag-voor-vertrek-stress slaat weer toe..

  1. Goede reis en veel succes alledrie. Memory-spel ziet er prachtig uit !
    Let goed op jezelf en op elkaar daarginds!
    Lieve groet,
    Eugène en Hennie van Reisen

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s